Sapkınların Mekanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed

Aşağa gitmek

Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed Empty Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed

Mesaj tarafından énsosyaL Çarş. Ağus. 12, 2009 11:16 am

Genellikle Osmanlı Tarihi alanına ilişkin kitaplarıyla tanınan yazar Mustafa Armağan’ın “Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed” adlı bu eseri Profil Yayıncılık tarafından yayımlandı. 192 sayfadan oluşan bu kitabında Armağan Fatih Sultan Mehmet’i ve İstanbul’un fethini değişik açılardan ele alıyor bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor ve konuya ilişkin akıl kurcalayan soruları cevaplamaya çalışıyor. Mustafa Armağan 2006 yılında yayımlanan “Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed” adlı eserinde de benzer konuları anlatmıştı.

İçindekiler:

Sunuş
Önsöz

Söyleşiler
1. Fethi araçlara indirgemişiz
2. İstanbul’un Gözüyle Fetih
3. Peygamber-merkezli bir Fatih arayışı
4. Fetih efsaneleri
5. Bilinmeyen yönleriyle Fetih

Makaleler
1.Fatih zehirlenmiş miydi?
2. Fatih’i Yahudiler mi öldürdü?
3. Fetih köprüsü
4. Fatih’in felsefesi
5. Fatih’in eğitim projesi
6. Fatih Sultan Mehmed’in özel dünyası
7. İstanbul’un fethi 29 Mayıs’ta başlamıştı
8. Fatih’in annesi Hıristiyan mıydı?
9. Ayasofya’nın din değiştirdiği gün

Arka Kapak:

Osmanlı Tarihi Alanında Ülkemizin Çok Okunan Yazarlarından Mustafa Armağan’dan Fetih Ve Fatih Üzerine Çok Konuşulacak Bir Eser

“Biz fetihleri kılıç kalkan mızrak top tüfek gibi kabukların başka kabuklarla savaşı gibi görüyoruz. Bunlar tarih değil tarihi yapan araçlar. Tarih daha derinlerdedir: ruhlarda beyinlerde ve ideallerde.”

“29 Mayıs 1453′de gerçekleşen fetihten sonra küllerinden yeniden doğdu Konstantinopolis. Uyandığında adı artık İstanbul’du. Müslümanların yönetiminde ciddi bir canlanma bir yenilenme yaşandı.”

“İstanbul kuşatmasında karadan gemilerin yürütülmesi çok tartışılan bir konu. Bazı yazarlar zaman zaman çıkıp ‘Böyle bir şey olmamıştır bu hayâl ürünüdür’ diye demeçler veriyorlar. Hâlbuki bunun olmadığından bahseden hiçbir tarih kaynağı yok sadece hangi güzergâhtan gittiği konusunda ihtilaf var.”

“Bir asrı aşan ömrüyle İstanbul’un fethi kutlamaları günümüzde Osmanlı’yı Cumhuriyete bağlayan en önemli bağ olarak tarihî bir köprü işlevini görüyor.”

Osmanlı tarihi alanında ülkemizin çok okunan yazarlarından Mustafa Armağan Fetih ve Fatih’i çok farklı bir açıdan değerlendiriyor ve kafa kurcalayan soruları şüpheye yer vermeyecek şekilde cevaplandırıyor.
énsosyaL
énsosyaL

Mesaj Sayısı : 952
Sapkin Puan : 2127
Reputation : 7
Kayıt tarihi : 08/08/09
Yaş : 28

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz